Seria manga Berserk se întoarce, va fi scrisă de asistentul lui Kentaru Miura

Scris pe 08 Jun 2022 14:20, de Antares

Anul trecut, după moartea subită a mangaka-ului Berserk, Kentaro Miura, la vârsta de 54 de ani, soarta seriei a fost indecisă. Fanii se întrebau ce se va întâmpla cu seria lor manga preferată și dacă vor putea vedea vreodată sfârșitul uneia dintre cele mai populare serii manga.

 

Seria manga Berserk va reveni cu un nou capitol pe 24 iunie. Mai întâi, manga va avea șase capitole pentru a încheia "Fantasia Arc", aflat în desfășurare, iar după aceea va începe un nou arc. În viitor, manga va avea următorul generic: "Operă originală de Kentarou Miura, manga de Studio Gaga, supervizată de Kouji Mori."

 

Studio Gaga este studioul lui Miura, unde acesta a lucrat împreună cu asistenții și ucenicii săi, la manga Berserk. Noul supervizor, Mori, este un prieten apropiat din copilărie al lui Miura, cu care Miura se consulta frecvent pentru detalii legate de intriga din Berserk. Mori a afirmat în declarație că "cunoaște povestea lui Berserk până la capăt". Mori a desenat anul trecut un manga one-shot în Young Animal care spune povestea prieteniei sale de-o viață și a relației creative cu Miura.

 

Într-o declarație lungă publicată de Mori, acesta a subliniat că a discutat cu Miura despre finalul lui Berserk încă de la evenimentul iconic al manga "Eclipse", de acum 30 de ani. După moartea lui Miura, s-a gândit să discute despre final printr-un interviu sau prin intermediul unor ilustrații însoțite de un articol, dar a considerat aceste metode ca fiind insuficiente. El a salutat oferta Studio Gaga de a continua manga și promite să "reamintească detaliile cât mai mult posibil și să spună povestea", asigurându-i pe cititori că, deși relatarea va fi imperfectă, crede că "poate spune aproape povestea pe care Miura a vrut să o spună".

 

Declarația completă a lui Mori este următoarea:

În urmă cu aproape 30 de ani, Miura m-a sunat și mi-a spus: "Vreau să vorbesc cu tine pentru a face o schiță". M-am dus la locul său de muncă doar pentru a vorbi, așa cum făceam de obicei, dar Miura părea mai serios decât de obicei. "Trebuie să desenez Eclipsa", a spus el. Am simțit că va fi o muncă grea, dar nu mi-a venit să cred când am fost blocat în casă timp de o săptămână... Chiar în acel moment, povestea pentru Berserk a fost finalizată, până la ultimul capitol.

În mod ciudat, povestea pentru Berserk a continuat exact așa cum am discutat atunci, fără aproape nicio modificare. Am continuat să vorbesc des cu Miura, ori de câte ori apărea un episod important. Așa făceam încă de când eram studenți, consultându-ne reciproc în timp ce lucram la manga.




Cred că oamenii cu o intuiție bună și-ar fi dat seama până acum că știu povestea pentru Berserk până la final. Totuși, nu pot spune că o pot desena pentru că o știu. Asta pentru că doar geniul Kentaro Miura poate scrie o capodoperă precum Berserk.




Cu toate acestea, o mare responsabilitate a căzut asupra mea.




Când era în viață, Miura a spus: "Nu am spus nimănui altcuiva în afară de tine, Mori, despre povestea în întregime." Și ăsta era adevărul. Este o responsabilitate prea mare. M-am gândit dacă ar trebui să vorbesc cu fanii despre ea printr-un interviu? Sau ar trebui să public un articol cu câteva ilustrații? Dar asta nu ar transmite scenele pe care Miura mi le-a descris, sau replicile lui Guts și Griffith...




Tocmai când încercam să mă hotărăsc ce să fac, am primit un mesaj.




"Cei din staff spun că vor termina ultimul capitol rămas în urmă, așa că poți să arunci o privire?"




Ultimele câteva pagini ale capitolului erau incomplete. Unele nici măcar nu aveau personajele desenate pe ele.




Am aruncat o privire asupra manuscrisului, fără să mă aștept la mare lucru.




Disperarea îi poate împinge pe oameni să creeze miracole - Era acolo, manuscrisul finalizat pentru Berserk.




"Domnule Mori, ne lăsați să o facem?"




ucenicii lui Miura, de care Miura fusese atât de mândru când era în viață, m-au întrebat direct.




Directorul companiei Shimada, un mentor pentru mine și Miura, a spus și el: "Dacă o faceți, compania vă va oferi tot sprijinul nostru".




M-am gândit că, dacă aș fugi acum, Miura ar spune:




"Ți-am vorbit atât de mult despre asta, dar nu ai făcut-o!!!"




Bine. O voi face cum trebuie.




Am un mesaj și o promisiune pentru toată lumea. Voi reaminti detaliile cât mai mult posibil și voi spune povestea.




De asemenea, voi scrie doar episoadele despre care Miura mi-a vorbit. Nu voi da mai multă substanță. Nu voi scrie episoade pe care nu mi le amintesc clar. Voi scrie doar replicile și poveștile pe care Miura mi le-a descris. Bineînțeles, nu va fi perfect. Totuși, cred că pot spune aproape povestea pe care Miura a vrut să o spună.




Talentul ucenicilor lui Miura este real!




Sunt niște artiști geniali.




Mulți dintre voi s-ar putea să nu fiți pe deplin mulțumiți de Berserk-ul scris fără Miura, dar sperăm că gândurile tuturor vor fi alături de noi.

 

- Postat de @
Distribuie articol: