Industria anime e în criză de animatori (și de ce Shingeki no Kyojin are doar 12 episoade)

Scris pe 09 Apr 2017 13:49, de Bogdanovix
Vestea inițială că sezonul 2 din Attack on Titan va avea doar 12 episoade a primit o reacție foarte negativă din partea fanilor. Aceștia consideră că patru ani de pauză ar trebui să aducă măcar 25 de episoade, atât cât a avut primul sezon. Însă majoritatea fanilor furioși au ignorat un lucru; studioul Wit are un volum uriaș de muncă pe cap.

Cel care a scos în evidență acest fapt a fost Thomas Romain, un animator care lucrează în industria anime. Acesta a vorbit pe Twitter despre cele mai mari probleme ale industriei; lipsa de persoane care să animeze și faptul că sunt prea multe proiecte în desfășurare.

„Având în vedere că au apărut noi investitori din China, precum și Neftlix și Amazon, studiourile de animații au o cerere tot mai mare. Problema e că e nevoie de ani de pregătire pentru această meserie, iar școlile care predau asta se închid în Japonia. Sunt tot mai puțini oameni care vor să facă asta. Majoritatea banilor nu se duc la studioul care face animația, ci la cei ce dețin drepturile, comitetul de producție. Cei ce desenează câștigă undeva la 4 dolari pe oră în Tokyo. Majoritatea oamenilor nu pot trăi cu un salariu atât de mic cum e cel oferit în această industrie.”

Având în vedere această informație, s-ar putea să vedem o scădere în numărul de studiouri disponibile și de noi proiecte din viitor, dacă industria continuă să amâne problema condițiilor de muncă pentru animatori. Aceștia lucrează între 50-84 de ore pe săptămână și câștigă între $870 și $2,189 pe lună, în funcție de experiență.

Practic, trăiesc în sărăcie sau la limită. De aceea există o lipsă acută de animatori iar școlile de animație se închid anual.

Asta pare să fie în contradicție cu faptul că Asociația animatorilor japonezi a anunțat că industria a avut încasări de 1.82 miliarde de yeni (15.9 miliarde de dolari) în 2016. Problema e că banii nu se duc la cei care muncesc, ci doar la companiile care fac parte din comitetul de producție, care adesea exclude dintre membrii săi studiourile de animație.


Statistica seriilor anime apărute până în 2015

Romain a oferit însă un sfat fanilor anime care vor să ajute industria:

„Urmăriți serii anime în mod legal, cumpărați produse oficiale, împărtășiți și prietenilor din pasiunea voastră.”

Sursa: Goboiano.com
- Postat de @
Distribuie articol: